Hoşgeldiniz

EK HASTANE GELİYOR. VERGİLİ’DEN BOMBA AÇIKLAMALAR.2. ÜNİV. YALAN OLDU. TOKİ EMEKLİ EVLERİ YOL DA YA BASIN EVLERİ? KATI ATIK İÇİN YER ARAYIŞLARI .11.10.2016

Okan KÜÇÜK (Yazarın tüm yazıları için tıklayınız) | 12 Ekim 2016 | Genel, Güncel, haber A- A+

Okan Küçük Yorumluyor… 250 YATAK KAPASİTELİ EK HASTANE BİNASI MUTABAKATI TAMAM

okankoseekhastane

Karabük’te yapılması sağlık alanında yapılması ŞART olan konuların başında  hastane binasının büyümesi konusu vardı.

Malum yeni hastane binasındaki yatak sayısı yetersiz kalıyor Karabük’e.  Ek bina yapılması gerekiyordu. İşte geçen hafta da haber yaptığımız gibi konuyla ilgili Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’dan açıklama geldi.

İl Başkanı Saylar,  Karabük Valisi Mehmet Aktaş başkanlığında Valilik makamında Milletvekili Burhanettin Uysal ile ilgili kurum ve daire müdürlerinin katılımı ile kapsamlı bir toplantı yaptıklarını açıklayarak, “ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılması planlanan 250 yatak kapasiteli ek bina ve Tıp Fakültesi binası için nihai sonuca ulaştık ve mutabakata vardık.” Dedi.

KARABÜKSPOR ANTRENMAN SAHASI DA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDİLECEK.

Saylar’ın açıklamalarından yola çıkarak söyleyelim.   Bununla ilgili olarak Karabükspor’un antrenmanlarını yaptığı sahanın bulunduğu yer İl Sağlık Müdürlüğüne devredilecek ve yapılacak 250 yatak kapasiteli ek bina için yazışmalar başladı.

Böylece ,  Karabük, bölgenin en iyi konsept bir hastane olabilecek yol haritasını başlatmış oldu, dedi Saylar.

İMAM HATİP LİSESİ BİNASI DA TAŞINACAK ORAYA TIP FAKÜLTESİ BİNASI YAPILACAK.

Çamlık İmam Hatip Lisesi’nin de  Endüstri Meslek Lisesinin oraya taşınması planlandı. İHL  alanına da TIP fakültesi binası yapılacak.   Yani sağlık alanında ihtiyaç duyulan konularda önemli adımlar atılıyor. Düğmeye basıldı, süreç başladı.

Bunlar güzel çalışmalar, Ak Parti İl Başkanı Saylar ve ekibi bu noktada ciddi gayretler gösteriyorlar. Tabi milletvekilleri, vali, belediye başkanı herkesin emeği var bu işte… Karabük’e iş yapandan Allah razı olsun…

1. ÜNİVERSİTE YALAN OLDU, ŞİMDİLİK YAPACAK BİR ŞEY YOK…

Bu konuda birkaç defa yazdık ve gelişmeleri aktardık aslında. Mevcut durumda en son olarak Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın yaptığı açıklamadan sonra Safranbolu’ya kurulması  düşünülen 2. Üniversite’nin kısa ve orta vadede kurulamayacağı net olarak ortaya çıktı.

15-20 yıl sonra olabilir mi onu bilemiyoruz tabi. Yani bu mevzuya 15-20 yıl sonra Allah ömür verir de yaşarsak bakarız. Şimdilik “fantezi” yi de geçti bildiğin yalan oldu 2. Üniversite…

TOKİ EMEKLİ EVLERİ HALA YOLDA…

TOKİ EMEKLİ Konutları geçen sene 1 Kasım Seçimleri öncesinde bomba gibi düştü Karabük gündemine. Bütün emekliler ev sahibi olacak denildi. Her başvuranın bir evi olacak şeklinde bir hava estirildi ki 7 – 8 BİN KÜSUR EMEKLİ gitti  ilgili müracatları yaptı.

TOKİ, yayımladı başvuru şartları arasında “ Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe,köy evi ve işyeri hariç) olmaması gibi şartlar istedi.

Sonra kura yapıldı ve kendisine ev çıkan çoğu kişinin zaten evleri olduğu iddiası kamuoyuna yansıdı.

unalgif

VERGİLİ’DEN BOMBA AÇIKLAMALAR  GELMİŞTİ O DÖNEM. VERGİLİ AK PARTİYİ VE EMEKLİLER DERNEĞİNİ  ŞU AŞAĞIDAKİ SÖZLERLE ADETA BOMBALAMIŞTI.

O dönemde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili çıkıp;

“7 Bin talebine 6Bin 500 ü Ak Parti’ye oy olarak gelir diye konuşulduğunu biliyorum.

– Bunların tamamı oy istismarı olarak yapılmış bir program.

– İkinci program Emekliler Derneği’nin  her üyeden 18 TL alma programı. Umut tacirliği yapmak doğru değil.

–  Melise den yer bakıyorsan o zaman vatandaş gitsin köyüne.

–  Toplasalar 500 konut sığar onu da etrafındaki adamlara peşkeş çekerler bizim konuştuğumuz konu bu

–   Dağda, bayır da, tepe de falan yer aramanıza gerek yok,  7 Bin müracatın 7 Binine de ben size arsa vereceğim, yapabiliyorsanız  yani bunu.

– Bu işin içerisinden Emekliler Derneği de, Milletvekilleri de  çıkamaz. Bu işin propagandasını yapan Ak Parti İl Teşkilatı da çıkamayacak.

–  Hem EMEKLİLER CEMİYETİ’NİN  işi, hem de diğer teşkilatların propagandası sizi oy olarak sömürmek  , etrafındaki 300-500 kişiyi de TOKİ Konutlarından daire sahibi yapıp sizin oylarınızı peşkeş çekmek.

–  7 Bin tane daireyi, 7 Bin tane emekliyi önüne geçerim her gün herkesin başına bela ederim bak Karabük’te.Yer benden…”

*

Bu yukarıdaki sözlerin daha fazlasını da söylemişti Başkan Vergili o dönem… Sonuç olarak o günden bu güne hiçbir şey yapılmış değil.

*

O günden bugüne Emekliler umut içinde bekliyorlar. Başkan Vergili’nin o dönem söylediği sözlere bir çok emekli hak veriyor gibi şu an. Vergili, o zaman doğruyu söylemiş diyor, bazı emekliler…

c1EMEKLİLERE TOKİ GELİYOR İNŞALLAH…

Son açıklamalara bakılırsa  “ Karabük Belediyesi ile TOKİ bu konuyla ilgili istimlak çalışmalarına devam ediyor.”

Yani işin içine Karabük Belediyesi’de girmiş durumda ve  Aydınlık evler bölgesinde hazine arazisi ile şahıs arazilerinde bu konutların yapılması için  belediye  ilgili alanı toplu konut alanı ilan etmiş vaziyette.

Binin üzerinde konutun o bölgeye yapılması planlanıyor.  İstimlak çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi ve işe başlanması bekleniyor.

Ne diyelim Karabük Belediyesi’de işin içinde şu an. İnşallah kısa süre de başlanır. Ama Bin i oraya yapılacaksa geri kalan 6 BİN- 7 BİN KADAR KÜÇÜK BİR KISMI NEREYE YAPILACAK ACABA ? Sanırım o şuan belli değil. Neyse şimdi bu bir başlansın yapılsın geri kalan kısmı da bir an önce yapılır ve biter değil mi !

7BİN TOKİ EMEKLİ KONUTU MU , EPİ TOPU 100 KONUTLUK TOKİ BASIN EVLERİ’NDEN HİÇ SES YOK ?

Karabük’te basın emekçilerine de , basın işçilerine de başlarını sokacak bir ev yapılması planlanıyordu. Yani planlanıyor derken konuşuluyordu.

Bu konuda basın açıklamaları da yapıldı her iki gazeteci meslek örgütleri/cemiyetleri/dernekleri tarafından, tabi gazetecilere  siyasetçiler de  tam destek veren açıklamalar yaptılar…

Sonuç mu ?

Epi topu 100 konutluk TOKİ Basın Evleri konusunda bildiğimiz somut bir adım atılmış değil. Şimdi somut bir adım atılmış derken yazışmalar yapılmış, şurası verilmiş, burası istenmiş,  orası kabul görmemiş gibi gelişmeleri kastetmiyoruz da böyle işte şurası basın evleridir, işte iş makineleri geldi ,ilk iş başladı hadi hayırlı olsun kabilinden somut bir adım yok.

Olacak mı, Allah bilir yani biz ne bilelim…

CEYLAN’DAN KARABÜKLÜLERE  YER BULMA ÇAĞRISI.

17 – 20 Ekim 2016 tarihleri arasında Ekvador’un başkenti Quito’da gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı (Habitat III) Konfrerasında Türkiyeyi temsil edecek heyetin Başkanlığı görevini icra edecek olan Çevre ve Şehircilik Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ; basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’NDEKİ ŞANSSIZLIKLAR BİTECEK Mİ ?

2010 yılından beri Karabük’ün gündeminde olan Karabük Katı Atık Bertaraf Tesisi bilindiği gibi hala bekleme de üstelik mahkemelik…

Tafsilatını Karabük FARKLI Gazete’nin dünkü sayısında manşetten yayımladık. Yine Karabük Ajans 78 Haber sitemizden yayımladık

Özetini verelim , Karabük’e Katı Atık Bertaraf Tesisi  yapılması lazım. İşin sahibi Karabük Valisinin ve belediye başkanlarının katılımıyla vaktiyle kurulan KARÇEV. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da işin %45’ini finanse edecek.

Ve hemşehrimiz olan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, işin peşinde, bu işi bitirmek istiyor onun için ekstra bir gayret sarfediyor. Karabüklü yöneticilerin tamamından  bu işin yapımı için yeni bir yer bulmalarını rica ediyor ve bu konuda Karabüklülere çağrı yapıyor.

Ceylan, bir an evvel yapmalıyız ben de bakanımızın onayı dahilinde % 45’i daha yukarılara çıkartacağım, bu konuda gayret göstereceğim diyor.

Karabük’e katı atık bertaraf tesisi yapılmalı mı, EVET, yapılmalı o zaman ARSA konusunda , yer konusunda herkesten  destek /öneri bekleniyor…

Etiketler:

Anketler

Karabük ve Safranbolu Belediye Başkanı Kim Olsun ? ( Aynı IP adresi üzerinden bir kez oy kullanabilirsiniz.Tek seferlik oy verirken kutucuklardan 3 adayı seçebilirsiniz)

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

EN SON HABERLER

© 2017 karabük haber, karabük haberleri, karabukajans78/ Karabük Farklı Gazete,karabük güncel haber,karabük haberler, Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle