18,8313$% 0.01
20,2259€% 0.06
22,6991£% 0.19
1.133,36%0,19
1.890,00%0,26
3 Nisan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 84. yıl dönümü kapsamında pandemi koşullarının elverdiği ölçüde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Okuyucuların çok istifade ettiğini düşündüğümüz, değerli – yararlı olduğunu bildiğimiz köşe yazılarını yayınladığımız Mustafa Şahin, “Karabük’te eksik olan” başlıklı köşe yazısında; Şehirleri, şehir yapan, yalnız evler değildir…”Şehirleri şehir yapan tarihi sembolleridir. Tarih kokan mimarileridir, kültürel simgeleridir,” vurgusuyla Karabük’te eksik olanın bir müzesinin olmadığını yazmıştı. Yani, Karabük’te bir müze yok, demişti. Müzecilik konusunda sağlıklı adımlar atmamış bir şehrin, Alzheimer hastalığına yakalanmış bir insan gibi olduğunu belirtmişti. O köşe yazısı için burayı tıklayınız…
İşte, 3 Nisan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 84. yıl dönümünü geride bıraktık. Karabük’te bir demir çelik müzesiyle 84. Yılı taçlandırabilirdik.
Aslında bu konu da Kardemir’in bugünlere gelmesinde etkin çabaları/emekleri/gayretleri olan, bugünde Kardemîr’in daha ileriye taşınması noktasında engin tecrübesi ve bilgi birikimiyle Kardemir’in yaşayan en tecrübeli ismi olan değerli sanayici Kamil Güleç’in ciddi bir hazırlığı vardı. Hatta o zaman (3 yıl kadar önce) Karabük’te ilk olarak biz Karabük FARKLI Gazete’de manşet haber yapmıştık. Eski Mühendisler Lokali’nin Demir Çelik Müzesi yapılmasının öneminden bahsederek, önermiştik… Ama KARDEMİR’de son 3 yıldır yaşanan gelişmeler sonucu şimdilik gerçekleştirilemedi…
Şimdi gelecek süreç içinde Eski Mühendisler Lokalinin Karabük Demir Çelik Müzesi yapılması konusunda bir kamuoyu oluşursa Kardemir yeni yönetimi de bu talebi karşılıksız bırakmayacaktır. Tabi Yenişehir’de diğer çürütülenlerle birlikte bir düzenleme yapılması şartıyla…
“3 Nisan Sanayi Günü Olmalı”
BRTV Sahibi Mehmet Çetinkaya’nın Karabük’e artı değer, Karabük’e kar, Karabük’e fark katacak değerli bir önerisi oldu. 3 Nisan Türkiye’de ağır sanayinin temellerinin atılmasıdır temel tespitiyle birlikte Türkiye’de 3 Nisan Sanayi Günü olarak kutlanmalıdır, dedi.
Mehmet Abinin bu önerisi çok doğru, çok haklı ve aslına bakarsanız bu zamana kadar neden başta siyasiler olmak üzere yöneticilerin aklına gelmemiş,neden bugüne kadar bu yönde bir çalışma yapılmamış, ilginç ?
Sonuç olarak 3 Nisan Türkiye’de demir çeliğin ve sanayinin temellerinin atıldığı gün olarak yerli ve milli bir tarihtir. Sadece Karabük’ün kuruluşu değil, fakru zaruret içinde bir milletin, düvel-i muazzama ile eşit şartlarda yaşaması için şart görülen sanayi kalkınmanın temellerinin atıldığı bu kutlu gün gerçekten Türkiye’de 3 Nisan Sanayi Günü olarak, milletçe kutlanmalıdır.
Konu hem Karabük’ün tamamını ilgilendiren hem de ülkemizin kalkınma hamlesinin önemini belirten yerli- milli bir atılımdır. Ayrıcalıklı – özel bir gün olarak kutlanmalıdır. Bu konuda tüm partiler, partiler üstü bir çalışmayla öncelikle kendi genel başkanlarına bu konuyu iletmeli bu konuda açıklama yaptırmalı ardından hızlı bir şekilde tüm partilerin temsilcileri Ak Parti Milletvekilerimizle birlikte Cumhurbaşkanlığı makamına giderek konuyu bizzat Cumhurbaşkanımızın gündemine aldırmalıdırlar.
Bu değerli öneriyi Karabük’ün gündemine getiren Mehmet Çetinkaya abimizi de tebrik ederiz. Fikir onun ama bu konu, partili- partisiz tüm Karabüklülerindir. Herkes elinden gelen katkıyı yapmalı…
Bu konuyu önce Karabük’te sonra tüm Türkiye’de gündeme oturtmak her Karabüklünün görevidir. Basit bir konu gibi gelmesin, yine söyleyelim, bu Karabük’e fark/değer katacaktır. Kaldı ki hem Karabük’ün hem tüm milletin bu tarihi bilmek, öğrenmek ve bunu yaşatmak gelecek kuşaklara aktarmak görevi vardır. 3 Nisan gününü Türkiye Sanayi Günü olarak kutlamak sadece Karabük’ün değil, tüm Türkiye’nin de hakkıdır, vesselam…
Emeğin Başkenti 84 Yaşında
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.