DOLAR

27,0173$% 0.07

EURO

28,8353% 0.2

STERLİN

33,2730£% -0.46

GRAM ALTIN

1.671,36%-0,13

ÇEYREK ALTIN

2.753,00%-0,39

İmsak Vakti a 02:00
Karabük AZ BULUTLU 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Karabük Üniversitesi, Döviz de Kazandırıyor

Karabük Üniversitesi, önceki Rektör Refik Polat döneminde başlatılan ve geliştirilen şimdiki Rektör Fatih Kırışık döneminde de nitelikli bir şekilde devam ettirilen 98 Ülkeden 13 Bin Yabancı Uyruklu Öğrencisi ile Karabük’e ve Türkiye’ye döviz kazandırmaya devam ediyor.

Tabi çok yönlü bir kazanım bu .

Döviz kazandırmak işin  ekonomik bir olumlu yönü .Ama daha önemlisi,  Karabük 98 Ülkede tanınıyor bugün.
Kaldı ki gönül elçileri olacak bu öğrenci kardeşlerimiz kültür elçilerimiz olacak…

Tabi her isteyen gelemiyor. Şartlar var , kriterler var.

Türkçe yeterlilik sınavlarını geçemeyen hiç kimse bölümüne başlayamıyor. Bakın bu da çok önemli 98 ülkede Türkçe konuşulmuş oluyor bu şekilde.

Ayrıca Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)  sınavı yapılıyor bu sınavı da geçmeleri lazım.

Not ortalamalarına bakılıyor.

En iyileri , en başarılıları  kabul ediliyor.

Tabi bunları geçerlerse ayrıca TERCİH ETTİKLERİ PROGRAMA GÖRE DE BİR ÜCRET ödüyorlar.

TÜRK ÖĞRENCİLER DE HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEMEK SÖZ KONUSU DEĞİL.

Yabancı uyruklu öğrenciler kriterleri geçtikten sonra bölüm ücreti ödüyorlar.

Yani öyle elini kolunu sallayarak geldim diyen havayı alıyor.

Çünkü KBÜ’de temel amaç; kaliteli eğitim vermek.

Geçenler de bir haber yapmıştım.

Sabah Gazetesi’nde yer almıştı yabancı uyruklu öğrenci kardeşlerimiz. KBÜ REKTÖR YARDIMCISI ELİF ÇEPNİ, Burada Karabük Üniversitesi’nin uluslararası alanda olmasına hem daha önceki rektörlerimiz hem de şu anki rektörümüz PROF. DR. FATİH KIRIŞIK büyük önem veriyor.” demişti.

Şehre olan  ekonomik katkılarının yanısıra Türk Hava Yolları’na olan katkısını da ifade etmişti. ( KARABÜK HAVAALANI PROJESİ  ne durum da ? Yani bir durumda değil de, bu yabancı uyruklu öğrenciler vesilesi ile bir daha hatırlatayım , o konu da ayrıca bir yorum haber yaparım inşallah.)

98 ülkeden ailelerin Türkiye’ye güvenerek evlatlarını emanet ettiğini, bunun Türkler’in tarihteki gücünün bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, bu öğrencilerimiz Türk kültürünü öğrenerek ülkelerine döndüklerinde bizim gönül elçilerimiz, gönüllü elçilerimiz olacaklar, demişti.

Siyah tenli öğrenciler için  ‘Onlar da bizim kara oğlan, kara kızlarımız oldu’  Eğer Karabük halkı onları kucaklamamış olsa, her sene yurt dışından gelen öğrenci sayımız artmaz.” diye konuşmuştu.

Tayland’dan, Rusya’dan, Makedonya’dan, Balkanlar’dan, Arnavutluk’tan, hatta İsrail’den ve toplam da 98 ülkeden eğitim için Karabük Üniversitesi’nin tercih edildiğini ifade etmişti.

Ya işte böyle.

Bakın KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BUGÜN 98 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ İLE KALİTELİ EĞİTİM HİZMETİ VERMEYE DEVAM EDİYOR.

TÜRKİYE’NİN GÖNÜL ELÇİLERİNİ KARABÜK’TE YETİŞTİRİYOR. 98 ÜLKENİN ÖĞRENCİLERİ BUGÜN KARABÜK’TE ÖĞRENİM GÖRÜYORLAR.

İyi ki yabancı uyruklu öğrenciler üniversitemizi tercih ediyor.

İyi ki Karabük Üniversitesi var ve kaliteli eğitimle göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Karabük Üniversitesi, Karabük’ün ortak değeri ve ortak markasıdır, bu unutulmamalı.

Okan Küçük’ün tüm yorum haberleri için burayı tıklayınız

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Karabük Ak Parti Yeni Yönetim

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.