Hoşgeldiniz

KARDEMİR’DEN BASIN AÇIKLAMASI. SAFRANBOLU UZMAN ERBAŞ EĞİTİMİ NE OLDU ? KONUYU UYSAL TAKİP EDİYORDU. 03.06.2016

Okan KÜÇÜK (Yazarın tüm yazıları için tıklayınız) | 10 Haziran 2016 | Genel, Güncel A- A+

Okan Küçük Yorumluyor…  KARDEMİR’DEN BASIN AÇIKLAMASI

okankosekardemiruzmanerbas

Karabük haddecisi Kardemir’e isyan ediyor başlık yazımız da  tüccarlar çeklerimizi erteleyin talebinde bulunuyor ama Kardemir’den cevap gelmiyor demiştik.O yazımızda Kardemir’den bir cevap gelirse sütunlarımızın açık olduğunu belirtmiştik.Yazımızın ardından Kardemir’den bir basın açıklaması yapıldı.Basın açıklamasında  “Şirketimizce satışı gerçekleştirilern nervürlü inşaat demirlerininteslimatına 27.05.2016 tarihinde Haddehanemizdeki mecburi fırın duruşu nedeniyle yaklaşık 20 gün ara verilmiştir. Müşteri memnuniyeti kapsamında siparişlere ilişkin çeklerin ve teminat mektuplarının vadeleri 20 gün uzatılmıştır.” Denildi.

SAFRANBOLU UZMAN ERBAŞ EĞİTİMİ NE OLDU ?

Karabük’ün yeni yatırımlar kazanması için herkes mücadele ediyor.Siyasilerimiz, idarecilerimiz, yöneticilerimiz, başkanlarımız vs.vs. Çünkü Karabük’e yeni bir yatırım gelirse bundan genel olarak tüm Karabük istifade ediyor. Şimdi taa 3 ay önce bir konuyu tek başımıza gündeme getirmiştik. Karabük’ün yararına olduğu için , Karabük’ün genel menfaati yararına bir – iki kez yazdık ve haber yaptık. Konuyu GÜNDEME getirerek , sıcak tutmaya çalıştık.nTabi hemen her gün Karabük yararına bir konuyu gündeme getirmeye gayret ediyoruz.nKalemimizle her gün köşe yazılarımızla Karabük’e hizmet etmeye çalışıyoruz. Onlardan biri olan ve 3 ay önce TEK BAŞIMIZA  birkaç kere gündeme getirdiğimiz konu şuydu.Safranbolu   Yazıköy’de bulunan 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’ında ER EĞİTİMİNİN kaldırılacağı ve bundan sonra orada UZMAN ERBAŞ Eğitimine geçileceği  bugün itibarıyla 5-6 ay öncesinden  net olarak  ifade ediliyordu/ konuşuluyordu/biliniyordu.

İlk etapta BİN Uzman Erbaş, Safranbolu’da eğitim görecekti. Bu sayının zamanla 3 Bini geçmesi planlanıyordu. (Alayın fiziki mekanı yeterli, orada alan /yer sıkıntısı yok yani 10 Bin Uzman Erbaş eğitilecek denilse yer var, imkan var.)Ayrıca bu  UZMAN ERBAŞlar DEVLET MEMURU STATÜSÜNDE…Yani aylık 2BİN- 3 BİN TL maaş alacaklar. Safranbolu ve Karabük ekonomisi bundan ciddi anlamda faydalanacak. Sonuç itibarıyla KARABÜK- SAFRANBOLU kazanacak.KAZANACAKTI …Ama 3 ay önce yazdığımız, gündeme getirdiğimiz gibi,  UZMAN ERBAŞ EĞİTİMİ , Karabük –Safranbolu için İPTAL edildi. Ve  bu iş MANİSA/ Kırkağaç’a kaydırıldı.Bildiğimiz kadarıyla Manisa’ya kağıt üzerinde kaydırılmış olsa bile  henüz başlamadı bu proje.Yani siyasilerimiz ivedi bir şekilde DEVREYE girerek, zaten Safranbolu’ya planlanmış UZMAN ERBAŞ EĞİTİMİ’ni İlimize kazandırabilirler… 3 ay önceki yazımızda  “Siyasilerimiz   bu projenin  SAFRANBOLU’ya yapılacakken neden DURDUK YERE İPTAL edilip, Manisa’ya kaydırıldığının peşine düşmeliler.Karabük’e UZMAN ERBAŞ EĞİTİMİ’nin getirilmesinden kimler rahatsız olmuşlar ? Neden bu iş bitmiş iken,  ER EĞİTİMİ ‘nin son dönem  artık UZMAN ERBAŞ EĞİTİMİ yapılacak denilirken,  iptal edildi yani Karabük’ün kazanımlarından rahatsız olan çevreler mi var, bunların peşine düşmeliler bize göre.” Demiştik.

KONUYU , KARABÜK MİLLETVEKİLİMİZ BURHANETTİN UYSAL, TAKİP EDİYORDU.

Ardından Karabük Milletvekilimiz Burhanettin Uysal’ile görüşmüş ve konuyu kendilerine aktarmıştık.  Bir süre sonra Sayın Uysal, konuyla ilgili Jandarma Genel Komutanlığı’ndan randevu talep ettiklerini ve konunu takipçisi olacaklarını bize ifade etmişlerdi. Daha sonra yine görüştüğümüz Sayın Uysal, Karabük FARKLI Gazete bürosunda bize yaptığı ziyarette konuyu  hatırlatmış ve kendilerinden o randevu günü Meclis çalışmasından dolayı gidemedik.Sonradan tekrar randevu talep ettik. Müsait olduklarında  gideceğiz. Konu bitmiş değil, takip ediyoruz, demişlerdi.

O GÜNDEN BUGÜNE BİR GELİŞME OLMADI.

Karabük’e/ Safranbolu’ya planlanmış ve Karabük’ün azami ölçüde ekonomik olarak yararlanacağı bu başka ile kaydırılması sonrası AKIBETİ henüz belli değil. Karabük için bu konuyu , hatırlatma kabilinden bir kez daha yazıyoruz. Karabük’e/ Safranbolu’ya planlanmış bir  UZMAN ERBAŞ EĞİTİMİ’nin başka ile kaydırılmasının kesinleşmeden dönmesi/döndürülmesi lazım.Sayın Uysal’ın bu işin üzerine gitmesi, Karabük’e geri kazandırabilmesi Karabük için çok olumlu olur.Yazımızın başında ifade ettiğimiz gibi herkes Karabük’e yeni bir yatırımın gelmesi için mücadele ediyor.Böyleyken zaten Karabük’e planlanmış bir UZMAN ERBAŞ EĞİTİMİ’nin nedense birileri tarafından başka ile kaydırılması önlenmelidir.Sayın Uysal’ın bu nokta da hayırlı haberlerini bekliyoruz, Karabüklüler olarak, vesselam…

Not: Bu yazı 03 Haziran 2016 Tarihli Karabük FARKLI Gazete’deki köşemizde  yayımlanmıştır.

Etiketler:

EN SON HABERLER

KARABÜK AJANS 78 internet haber sitesi ‘Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. karabukajans78.com İhlas Haber Ajansı (İHA) resmi abonesidir.Karabük Ajans 78 Haber Sitesi. Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle